MÄNNISKAN
När satsningen på medborgarna nu skall intensifieras kommer intresset för hur människan fungerar med nödvändighet att öka.

Hur fungerar vi ?

Som enskild individ?
I grupp?

Likheter såväl som olikheter behöver
studeras ytterligare och informeras om.

Ur Processkonstverk nr 1 är följande hämtat.

 


Hur fungerar du?

Tillbakablick - Nutid - Framtid

 


Konsten ligger generellt före utvecklingen men blir ofta för den otränade obegriplig och kommer ofta mänskligheten till godo för sent.

Ett sätt att avhjälpa detta är att låta människan avancera från att vara åskådare av till att bli aktör i konsten.

Hypotes: Om vår tid var indelad i funktionerna, produktion, leva och vila i stället för produktion, sysslolöshet och vila skulle situationen i världen idag vara helt annorlunda.

 

Vår hjärna
Vår varseblivning sker genom två parallella system, ett medvetet i hjärnbarken och ett omedvetet i det limbiska systemet. Merparten av varseblivningen är den omedvetna.

Det limbiska systemet är alltså kapabelt att ta emot information, värdera den och låta kroppen reagera adekvat, t ex med känslor av välbefinnande eller olust utan att processen når medvetande nivån.

Långt efter det att man upphört att medvetet intressera sig för sin miljö fortsätter oinskränkt det medvetna registrerandet som bestämmer så mycket av känsloupplevelserna.

 

Slutsats:
Det finns ett behov av att öka vår kunskap om hur vi fungerar för att uppnå hållbar stadsutveckling

 
LÄS MER: PROCESSKONST
.................................

REFLEKTERA
!
TIPS TILL ALLA
 


..NÄSTA!

..FÖREGÅENDE

.................................
 
Resultat: Utformningen av stadsbyggandets visuella och sensuella kvaliteter bör alltså i hög grad ske på det limbiska systemets villkor