eXTReMe Tracker

 
  

.debatt

..{2}.forum...  

REconomy

 


bakgrund

REconomy

REconomy Project har skapats för att hjälpa till att bygga upp kapaciteten hosTransition Initiatives (omställningsinitiativ), och andra samhällsorganisationer som utför liknande arbete, att odla en ny typ av lokal ekonomi. Det riktar sig till människor som är aktiva i Transition, eller liknande.

Nyheter 2013 september ur Transition Network.org
Duncan Law introducerar Brixton Economic Evaluation
Published 17 September 2013 genom Rob Hopkins
Transition Town Brixton (TTB) har just publicerat sin Rethinking Lambeths lokala ekonomirapport, den tredje i rad ekonomiska Blueprints / utvärderingar som inleddes med de som produceras för Totnes och Herefordshire.

"Kollektivt har dessa 3 pilotprojekt bidragit enormt mycket om att lära sig ett sätt att övergå till lokala ekonomiska system, underlättat av Transition Initiative i samarbete med lokala aktörer".

Brixton var det första exemplet där denna metod tillämpades i ett tättbebyggt område.

Ett citat från hemsidan

"Vi tror att vi är det första bussbolaget i Storbritannien för att registrera dig för att gå med i en lokal valuta system. The Bristol pundet har fungerat under ett år och det har utvecklat en lojalitet. Vi hoppas att vi i samarbete med arrangörerna kan hjälpa att öka användningen ytterligare och ge ett välkommet uppsving för den lokala ekonomin samtidigt."

http://www.transitionnetwork.org/news

Synpunkter!....Inlägg